BİZDEN HABERLER Geri

Polat Enerji Türkiye'yi temiz enerjiyle buluşturmaya devam ediyor...

Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. bünyesinde Manisa Soma'da kurulumu devam eden Soma Rüzgar Enerjisi santralinin birinci etabı tamamlanarak, 05 Eylül 2009 tarihinde elektrik üretimine başlandı.

140,4 MW Kurulu güce sahip tesisin şu anki kurulu gücü ise 20 adet türbinle 18 MW. Her biri 900 kW gücünde 20 adet türbinin kurulumuyla faaliyete başlayan Soma RES tamamlandığında, santral sahasında yer alacak 156 türbinle Avrupa'nın en büyük, kurulu güç bakımından da Türkiye'nin ikinci büyük rüzgâr santrali olacak. Santralde üretilecek olan yıllık ortalama 468.700.000 kWh elektrik enerjisi ile yaklaşık olarak 312.000 kişilik bir yerleşim merkezinin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Ayrıca SOMA RES projesinin tamamlanması ile birlikte yıllık ortalama 297.515 ton karbondioksit eşdeğerinde salınım azaltımı olacağı öngörülmektedir.

SOMA RES kapsamında üretilen elektrik enerjisi, 31,5 kV gerilim seviyesinde türbinlerden alınarak, proje kapsamında kurulan 31,5 / 380 kV'luk Trafo Merkezine taşındıktan sonra, 21 km'lik 380 kV'luk enerji nakil hattı ile ulusal enterkonnekte sisteme aktarılıyor.

1 Eylül - 4 Eylül 2009 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kabul heyetinin onayıyla birinci etabı faaliyete başlayan tesisin 2010 yılı sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Yenilenebilir enerji sektöründeki lider konumuyla Polat Enerji, büyük rüzgar yatırımlarıyla Türkiye'nin geleceğini temiz enerjiyle korumaya kararlı..

15 Ekim 2009