BİZDEN HABERLER Geri

Samurlu RES'e MIDSEFF'ten Ödül

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve ortakları, Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MIDSEFF) kapsamında finanse edilen "en iyi yenilenebilir enerji" ve "enerji verimliliği" projelerini ödüllendirdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve iş ortakları, 10 Şubat 2016 tarihinde İstanbul'da düzenlenen etkinlikte Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında finanse edilen en iyi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini ödüllendirdi.

EBRD tarafından yönetilen ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa Birliği (EU) tarafından desteklenen bu program; yenilenebilir enerji, atıktan enerji ve endüstriyel enerji verimliliği alanlarına yönelik yatırım gerçekleştiren özel sektör firmalarına kredi kullandırılması amacıyla, Türk bankalarına krediler ve sermaye piyasası araçları vasıtası ile finansman sağlamaktadır.

"Hedefimiz sadece ulusal mevzuata değil, uluslararası nitelikteki çevresel ve sosyal kurallara, standartlara uymaktır"

Törende, Polat Enerji ve Demirer Enerji ortak projesi olan Samurlu RES, Çevresel ve Sosyal standartlar alanında en proaktif uygulamalar yapan yenilenebilir enerji santrali ödülünü aldı. Demirer Enerji RES Operasyonlar Elektrik ve Elektronik Mühendisi Emre Demirer ve Polat Enerji Strateji Direktörü Alkım Bağ'ın katılımlarıyla gerçekleşen ödül töreninde, Alkım Bağ ödülü alırken "Samurlu RES için MIDSEFF'in desteğiyle beraber EBRD'nin çevresel ve sosyal politikalarını uyguladık. Tüm projelerimiz için hedefimiz sadece ulusal mevzuata değil, uluslararası nitelikteki çevresel ve sosyal standartlara uymaktır. " diye konuştu.

"Samurlu RES için MIDSEFF'in desteğiyle beraber EBRD'nin çevresel ve sosyal politikalarını uyguladık"

İzmir Aliağa'da bulunan Samurlu RES 34,5 MW kurulu gücüyle yılda 90 milyon kWh elektrik üretmekte ve 36.000 kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaktadır. Samurlu RES yılda 4,5 milyon ağaç dikimine eş değer; toplam 55,000 ton CO2 azaltımı gerçekleştirmektedir.

25 Şubat 2016